Gyermekelőadások

Magyar nyelvű gyermekelőadások Salzburgban

A következő előadás: június 9.-én az Ametist Bábszínház a “Mazsola és Tádé” című előadását hozza el nekünk. Beszámoló az április 29.-i előadásról. Részletek az eseménynaptárban és a f...bukon.

2018 április 29.-en vendégül láthattunk a magyar Kalimpa Színházat. A bábszínház “Az égig érő fa” című zenés mesejátéka mindenkit elvarázsolt, kicsiket és nagyokat egyaránt. A díszlet egyszerű festett papundeklinek tűnt – népművészeti igénnyel megfestve. Kiderült azonban, hogy nemcsak gyönyörű, de olyan kreatívan van felépítve, hogy a művésznő, Medgyesi Anna néhány mozdulattal átváltoztathatta a helyszíneket.

A királyi palotából a királyleány kertjébe vezetett minket, ahol a szemünk előtt borult virágba minden, majd egy pillanat alatt az égig érő fa tetejére röpítette a közönséget. Anna gyönyörű hangján hallhattunk kevésbé ismert és ismert népdalokat, amelyeket vele együtt énekelhettünk. A háttérben Takács Ferenc rengeteg érdekes ütőhangszert szólaltatott meg. Tóth László technikai kiegészítőket, zenét, effekteket épített az előadásba, amelyeket olyan finoman, harmonikusan illesztett be, hogy csak az előadás közepe táján vettem észre, hogy ö is szerves része a produkciónak.

Mindenkinek hatalmas élmény volt ez a gyönyörű, tanulságos mesejáték!


Reméljük, hogy még nagyon sok gyermekelőadást meghívhatunk, ennek azonban fontos feltétele, hogy mi, a szervezők, biztosítani tudjuk az anyagi hátteret.

Ezek az előadások professzionális színvonalú, igényes produkciók és rengeteg munka van mögöttük – így természetesen az érte járó honorárium is magasabb. Az eddigi előadásokat még nem sikerült a jegybevételből fedeznünk. A Salzburgi Magyar Kör támogatásának köszönhetjük, hogy ezek az előadások mégis eljuthattak hozzánk. Fontosnak tartom azonban megjegyezni, hogy a Magyar Kör nem rendelkezik semmilyen hivatalos támogatással, öngazdálkodó, ezért az anyagi segítséget, amit tőlük kapunk, nem szeretnénk kimeríteni. Az az álmunk, hogy összegyűjtjük az összes magyar nyelvű családot Salzburgban és környéken vagy azon túlról is, ha lehetőségük van eljönni hozzánk. Ezzel szert tehetnénk egy olyan létszámú törzsközönségre, hogy a jegyek árából az előadásokat kifizethessük, sőt a későbbiekben a jegyárakat is csökkenthessük.

 

Rengeteg segítséget kapunk a szülőktől is, amit ezúton is hálásan köszönünk!

Tudjuk, hogy nagyon sokan vannak még, akikhez nem jutott el az előadások híre, ezért kérünk mindenkit, adja tovább az információt! Kérjük, jelentkezzenek Taskovics Juditnál Facebook-on (Taskovics Judit Giuditta Daroci) vagy e-mailben ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 
Köszönet a Salzburgi Magyar Körnek és elnökének, Horváth Tibornak a támogatásért, a korábbi előadásokért az előző elnök úrnak, Karsay Péternek valamint őrangyalomnak, Medgyesiné Kovács Évának.

 

tamogatoink