Határtalan - kultúrest SalzburgbanKulturális hidak magyarok és osztrákok között
Itt az ideje, hogy a keleti-nyugati tagoltság árkait betemessük. Itt az ideje, hogy egymás jelenlétében az összetartozás és a változatosság szépségeit meglássuk

trianonTrianon száz év magánya 

A múltat nem mi írtuk, de a jövő a mi kezünkben van
Trianon századik évfordulója is eljött. Pár éve június 4-e a nemzeti összetartozás napjaként szerepel a magyar naptárakba.
A járványügyi helyzet miatt kicsit módosultak az év eleji terveink, amikor még egy történész vezette író-olvasó találkozót terveztünk ez alkalomból, de mégsem kellene hagyni, hogy szó nélkül teljen el ez a nap.

Szabadkáról Salzburgba - Kanyó Ervin bemutatóEgy csipet balkáni fűszer a salzburgi barokkban, legalábbis a Berchtoldvilla idei tavaszi kiállításán. A délvidéki művész grafikusként jelent meg a Salzburgi Magyar Alkotóhéten. Képei frissek, lendületesek, egyszerűen vagányak!

jesus 3417230 1920Az idei Húsvéti ünnepnapok különlegesen telnek – ha majd évek múltán visszaemlékezünk, a 2020-as tavaszról és húsvétról biztosan mindenkinek lesznek emlékei. Hogy milyenek, az mindenkinek a saját döntése, ha lehetősége van körülményeit befolyásolni, tegyen meg mindent, hogy a majdani visszaemlékezések szép dolgokról szóljanak.

csillagLELKIPÁSZTORI LEVÉL A SALZBURG ÉS KÖRNYÉKÉN ÉLŐ MAGYAR TESTVÉREKNEK 

MÁSHOGYAN TERVEZTÜK … TALÁLKOZÁS REMÉNYÉBEN

„Sok írnivalóm van nektek, de nem akartam papíron és tintával írni. Remélem azonban, hogy eljutok hozzátok, és személyesen beszélhetünk, hogy örömünk teljes legyen.” 

(János második levele 12. vers) 

Vernissage während der Quarantäne
Am 13. März wäre die Ausstellung Grenzenlos in der Berchtoldvilla in Salzburg geöffnet worden. Unser Leben hat sich aber grundlegend verändert. Geschäfte geschlossen, Strassen leer und die Menschen versuchen ihre soziale Kontakte auf ein Minimum zu reduzieren - entsprechend dem behörderlichen Aufruf.

Fényterápia a BerchtoldvillábanSiska Szabó Hajnalka Aradon él. Vérbeli kolorista, színekkel és fényekkel komponál. Képeiben a nagybányai festészet szellemiségét idézi. Impresszionisztikus hatásokból keletkeznek az expresszív színekkel megtöltött tájrészletek.

Műteremtő Nagy Judit a BerchtoldvillábanA Határtalan - Grenzenlos című tárlat művészbemutatói között ma Nagy Judit képeivel találkozhattok.
A művésznő kellemes személyisége, harmonikus kisugárzása művészetén keresztül is tükröződik. Mottója: jót. s jól!

tamogatoink